Debat HKSBP 2018

Hari Kecemerlangan SBP KE-45 TAHUN 2018 telah diadakan di SHAH PEKAN dan debate/debat adalah antara acara utama yang dipertandingkan.

Sesi Perbahasan yang hebat telah dipamerkan oleh Pasukan Muda Bahas dan Debate SEMESTA dalam pertandingan tahun ini walaupun terkandas di peringkat kumpulan.

Perjuangan baru bermula. Kalah dan Menang adat pertandingan.

Terima kasih diucapkan kepada Jurulatih, Guru Pengiring dan Guru-Guru yang telah dilantik sebagai Hakim pertandingan kerana memeriahkan majlis pada tahun ini.

Keputusan Pertandingan:
Bahas B.Melayu
(1 Menang, 4 Kalah).

Debate B.Inggeris
(2 Menang, 3 Kalah). Best debater sebanyak dua kali telah diperolehi oleh Nur Maisarah

Gambar

Karnival HIP Raub 2018

Karnival HIP Daerah Raub 2018 dengan tema Fun For All, All For Fun telah diadakan di SMK. TENGKU KUDIN.

SEMESTA diwakili oleh 10 orang pelajar Tingkatan 1 dan 2 sebagai peserta bersama 2 orang pelajar Tingkatan 4 sebagai Fasilitator serta dibantu oleh 3 orang Guru Bahasa Inggeris telah memeriahkan lagi program ini serta menjulang nama SEMESTA diperingkat daerah.

Gambar